Moltes gràcies a tots els que ja ens heu contestat després de publicar aquest anunci a les nostres xarxes socials. Per contestar més ràpidament a les vostres preguntes, hem ajuntat totes les respostes en un únic post.

Què vol dir ser ambaixador del Croat?

 

Ser ambaixador del Croat pot significar moltes coses, però la més important és: ser una persona o entitat / empresa / organització que tingui disposició i recursos per promoure el Croat de la manera que sigui. Posarem uns exemples, sense ordre específic:

 • Un periodista o un altre tipus d’influencer que pot augmentar la visibilitat del Croat mitjançant articles, revisions, opinions, vídeos etc.
 • Una persona / institució / organització que, mitjançant els seus contactes, pot facilitar que el Croat sigui acceptat per comerços de tot tipus, organitzacions locals, així com nombres grans de persones.
 • Algú que sigui prou conegut o tingui suficients seguidors perquè, mitjançant la publicació de notícies i del seu suport personal al Croat a les seves xarxes socials, blogs, altres canals informatius o directament, ajudi que el missatge de Croat arribi a moltes persones.
 • Algú que estigui disposat a mantenir un node de Croat al seu ordinador. Quants més nodes tinguem i més repartits estiguin, més estable, segur i fort serà el sistema. Els requeriments per a un node serien:
  • La millor opció, més segura, barata i fàcil seria amb un servidor en el núvol, amb proveïdors com Clouding.io, Vultr o Digital Ocean. Una opció bàsica, amb 2GB de RAM i 2 GH de CPU seria suficient.
  • Si es prefereix utilitzar un ordinador de casa, caldria mantenir l’ordinador sempre encès, les 24 h del dia, 365 dies a l’any. Valorar la necessitat d’un SAI per a l’ordinador i el router. No ha de ser un ordinador molt potent ni ha de tenir una pantalla encesa després d’arrencar-lo, per estalviar despeses en electricitat.
  • Una connexió a Internet de mínim 20 MB/s.
  • Enviar-nos un missatge amb la IP del node, per incloure-la al configfile.
  • I ja està… sembla molt, però no és tan complicat. Podem oferir assistència amb qualsevol d’aquests passos.
 • Algú que pot ajudar que el Croat entri més ràpid en un exchange, mitjançant contactes, campanyes o d’altres mitjans.
 • Una persona que, per la seva professió o treball, tingui possibilitat de donar conferències a nivell local per explicar a la gent de què van les criptomonedes, i específicament el Croat. Hi ha molta gent que no entén encara molt bé els conceptes de criptomoneda o mineria, i arribar a ells mitjançant un ambaixador del Croat seria de gran ajuda.
 • Un propietari d’un comerç que estigui disposat a vendre mercaderia o serveis a canvi de Croats fins i tot abans que Croat tingui valor monetari. Ja tenim uns quants disposats a vendre samarretes, pa, material de papereria, o minuts d’assessoria, per exemple, però quants més siguin, millor. També ens ajudaria que aquests comerços ens permetin promocionar-los a la nostra web com a adoptants inicials del Croat.
 • Persones que potser no tinguin cap d’aquests recursos, però tinguin contactes que els tenen. Si mitjancen una col·laboració amb èxit, també tindran la seva recompensa.
 • Gent menys coneguda, amb menys “seguidors”, però amb ganes, idees i fe en Croat – hi ha lloc per a tots! Penseu què és el que podeu aportar i quina recompensa us agradaria rebre, i tot es pot parlar. Contacteu-nos a [email protected]

Croat no és un servei i nosaltres, els desenvolupadors, no som uns proveïdors.

Croat és l’expressió d’una comunitat que hi està darrere.

Sense vosaltres, Croat no seria rés!

 

Moltes gràcies a tots!