Estem orgullosos d’anunciar el resultat d’un llarg temps d’espera, somnis, planificació i molt treball!

Croat, la moneda alternativa catalana ha arribat per fer història!

Què és Croat?

Croat és una moneda virtual o criptomoneda basada en l’algoritme de codi obert anònim Cryptonote, que també utilitzen altres criptodivises conegudes, com Monero o Bytecoin. Encara que tècnicament no sigui una gran innovació en quant a grans canvis en l’algoritme, aquest no era el nostre principal propòsit. El nostre objectiu és crear un producte català, una eina destinada a ser utilitzada pel poble, governada pel poble, i que porti beneficis directament al poble.

Hi ha hagut altres intents de llançar una criptomoneda catalana. Alguns van fracassar a causa de fallades tècniques, uns altres no eren realment una criptodivisa descentralitzada, sinó més aviat un sistema de “cupons” centralitzat, relacionat amb alguna autoritat local. Els hem estudiat a tots. Vam aprendre dels errors que alguns van fer i de l’enfocament que uns altres van tenir, perquè Croat sigui la millor opció per a la gent comuna, sense relació amb cap institució o organització.

Encara que creiem fermament en el futur de Catalunya, no estem subscrits políticament a cap partit o grup polític. En el nostre grup de desenvolupadors hi ha persones amb diferents punts de vista polítics, però com a grup només creiem en el futur de Croat com LA MONEDA CATALANA. Tothom té el dret de poder accedir a Croat, independentment de les seves opinions polítiques. Al final, són només diners. I creiem fermament que la gent ha de tenir el dret de governar i controlar-ho, no les institucions, no els partits polítics, no els bancs centrals.

El projecte Croat va néixer de la necessitat d’oferir una moneda virtual al poble català. Catalunya té moltíssim potencial econòmic i Croat serà una eina forta per accelerar el desenvolupament econòmic de la nostra regió. No podem emfatitzar suficientment la importància del POBLE. Croat no va ser creat per cap institució, govern o organització oficial, sinó per un grup de persones comunes, desenvolupadors apassionats, amb Catalunya en el cor. Volem donar força a la nostra gent, donar-los una eina que funcioni per a ells i, el que és més important, una que els representi.

És obvi que altres criptomonedes també ofereixen els avantatges de la descentralització i la seguretat. Però Croat és molt diferent per diverses raons:

Malgrat tenir ús mundial per disseny, Croat es va desenvolupar i va començar a Catalunya. Tots els nostres esforços per donar-ho a conèixer estaran centrats en la comunitat catalana, tant local com internacionalment. Qualsevol persona pot participar, encara que no siguin catalans, per simpatia per la identitat, cultura i la comunitat catalana, o simplement perquè són capaços de veure una oportunitat de negoci en un altcoin molt diferent, amb gran potencial per tenir èxit. Però el fet que tot comenci a Catalunya, i la majoria dels usuaris de Croat, almenys al principi, siguin catalans, ajudarà directament al poble català quan el valor de Croat s’incrementi, perquè ells hi han sigut des del principi (Recordin que 100 dòlars invertits en Bitcoin al 2011 valen al 2017 més de 400 milions). Estaríem extremadament orgullosos de saber que hem contribuït directament al benestar econòmic de la nostra gent.

Com la majoria dels catalans, nosaltres, els desenvolupadors, ens preocupem per moltes causes que necessiten ajuda, com la lluita contra la desigualtat, la desocupació, l’exclusió social de certs grups, les persones afectades per malalties rares, el medi ambient, entre molts altres. I estem farts d’escoltar promeses i de veure als governs i institucions desenvolupar programes complexos i inútils que només malgasten recursos valuosos i poc ajuden als quals realment pateixen. El sistema Croat ens donarà la millor eina per poder ajudar directament a alguns dels quals ho necessiten. Tots els Croats pre-minats estaran destinats a garantir el desenvolupament continuu de la moneda, a finançar certes accions coherents amb la nostra filosofia i a ajudar als necessitats. Ja hem començat donant moneders amb Croats a diverses fundacions i organitzacions que compleixen amb aquests criteris. Continuarem fent-ho i, per a aquells que ho acceptin, divulgarem aquestes donacions a la nostra pàgina web i als nostres canals socials. Estiguin atents per conèixer els nostres plans, alguns d’ells són realment grans!

De manera similar a la idea que volem que Croat serveixi a la gent comuna, hem desenvolupat aquesta moneda només amb la gent comuna en ment. La interfície d’usuari és extremadament intuïtiva i fàcil d’utilitzar. No és necessari ser un expert per participar. Amb uns pocs clics, pot començar a minar i obtenir la seva recompensa molt ràpidament. L’algoritme que vam triar és el millor per a la nostra causa. Per què? Perquè és resistent a ASIC. Això sona complicat, però el que realment significa és que qualsevol pot minar. No és necessari invertir molts diners en equips especialitzats. Simplement utilitzi el seu ordinador personal, instal·li la nostra aplicació de client, i ja està! A més, el sistema és ecològic. A diferència de la mineria de Bitcoin, així com moltes altres altcoins, no necessitarà gastar enormes quantitats d’electricitat per poder minar Croat. Una vegada més, només necessitarà un ordinador normal i corrent. Això és genial per al planeta, però tampoc està gens malament per a les seves pròpies finances!

La consola Croat i el programa del moneder estan actualment disponibles per Windows i MacOS, amb una versió de Linux en desenvolupament, pendent de llançament en breu. També estem treballant actualment en una aplicació de moneder mòbil per Android i iOS, que estarà disponible en breu. Les especificacions tècniques detallades es poden trobar aquí aquí.

Croat es va llançar sense demora, la qual cosa significa que la moneda no va ser significativament pre-minada i el nivell de dificultat en la mineria segueix sent baix. Aquesta situació ofereix una nova oportunitat per a aquells que es van perdre el tren del Bitcoin, per involucrar-se en una nova i prometedora criptomoneda.

Estem compromesos a crear més aplicacions per a la plataforma, augmentar la usabilitat i garantir un funcionament impecable, així com proporcionar actualitzacions i suport continuus. Tots els membres de l’equip de desenvolupament de Croat tenen anys d’experiència professional, el qual ens permet donar a l’usuari final un suport tècnic superior i crear software capdavanter en la indústria.

Els Croats poden utilitzar-se globalment, en qualsevol país, en qualsevol moment. Construït sobre arquitectura pública de codi obert, ningú posseeix o controla Croat, i qualsevol hi pot participar.

Per a aquells que desitgin realitzar un seguiment dels esdeveniments i notícies sobre Croat, si us plau, facin un cop d’ull a la nostra pàgina web, subscriguin-se al nostre canal de notícies i segueixin-nos als nostres canals socials de Facebook i Twitter.

Si desitgen comentar o promoure Croat en la premsa o online, poden trobar el nostre kit de premsa aquí.

Ara, que Croat s’ha llançat, necessitem la seva ajuda!

  • El més important, uneixi’s a la comunitat de Croat ARA. Instal·li el client Croat i comenci a minar tan aviat com sigui possible. Quants més miners tinguem, millor i més fort és el sistema i Croat aconseguirà un valor tangible més ràpid. A més, al més aviat possible s’apunti, més podrà minar, donada la dificultat molt baixa al principi.
  • Voti perquè Croat sigui acceptat en els diferents exchanges (cases d’intercanvi) als quals ens hem apuntat (més informació a la nostra web). Això ens ajudarà a poder intercanviar Croat per diners reals més ràpid.
  • Segueixi’ns als nostres canals socials i difongui la notícia, ja sigui en línia o entre els seus amics. Croat és una gran oportunitat de negoci, però no el tipus de negoci que funciona millor si un es guarda la informació i no la comparteix! Quants més siguem, millor!
  • Demani a les seves botigues i comerços favorits, especialment als locals, per començar a acceptar Croat com a mitjà de pagament. Els primers negocis que comencin a acceptar pagaments amb Croat seran reconeguts a la nostra web com a participants primerencs per sempre!

Tothom té una oportunitat. La decisió de no deixar-la escapar és de cadascú!