La dificultat de mineria està augmentant progressivament, en part per una piscina de mineria creada per un dels nostres usuaris, però també perquè estan entrant cada vegada més miners! Això ha frustrat algun dels nostres usuaris inicials, que s’havien acostumat a minar grans quantitats. És important saber que aquest és el procés normal de qualsevol criptomoneda. Al principi, la mineria és molt fàcil, perquè hi ha pocs usuaris, i un sol usuari pot minar molts blocs. La quantitat / freqüència de blocs minats disminueix proporcionalment amb el nombre de miners a la xarxa i la seva capacitat conjunta de processament. Per a cada usuari individual, això pot semblar dolent a primera vista, però en realitat és molt bo! Això vol dir que Croat està tenint èxit, que s’està fent notar, i que cada vegada més gent s’està pujant al carro. Això dóna valor a la moneda, ajuda que sigui acceptada abans pels exchanges i, evidentment, ajuda que aconsegueixi un valor monetari real més ràpidament. És la relació entre oferta i demanda. Així que, si ets un dels miners inicials, o fins i tot un que ha entrat fa poc, i estàs desil·lusionat de veure que només estàs minant un bloc cada 2-3 dies, que sàpigues que és perfectament normal. Molt aviat, idealment només podràs minar un bloc cada 2-3 setmanes, i això significarà que tindrem milers i milers de miners! Tingues paciència i segueix treballant. No et penediràs!

Un altre petit detall: si pares el procés de mineria, la propera vegada que el reiniciïs, començarà de nou des de zero. Així que, si portes tot el dia minant sense aconseguir res, és millor esperar sense parar el procés de mineria, fins que hagis aconseguit un bloc, perquè de l’altra manera, tot aquest treball de processament dels hashes de tot el dia s’haurà perdut.

Estem treballant per implementar mineria en piscines en una propera versió del moneder. Això significa que tots els ordinadors més “fluixos” tindran, quan la dificultat pugi encara més, la possibilitat de minar 5-10 Croats al dia, en comptes de 80 Croats a la setmana, per exemple. Minar en una piscina implica haver de pagar als que mantenen la piscina una comissió, habitualment de 2-3%.

Volem convidar obertament a tots els usuaris Croat de Catalunya que tinguin els coneixements i recursos necessaris per fer-ho, a crear les seves pròpies piscines de mineria i a enviar-nos els detalls, perquè les puguem promocionar a la nostra web, perquè més usuaris puguin participar, pel benefici de tothom. D’aquesta manera, podrem prevenir que els usuaris nacionals no juguin en desavantatge en comparació amb miners professionals internacionals, perquè no hi ha cap manera perquè nosaltres, els desenvolupadors, puguem decidir qui mina o qui utilitza piscines de mineria amb Croat.